Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Europees Parlement Verkiezingen Belgie

Europese verkiezingen 2024

Stemdata en belang

De negende verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats van 6 tot 9 juni 2024. Deze verkiezingen zijn van groot belang, omdat ze de 720 Europarlementsleden bepalen die de komende vijf jaar de belangen van Europese burgers zullen vertegenwoordigen.

Stemprocedure

Stemmen bij de Europese verkiezingen is een recht voor alle EU-burgers die ten minste 18 jaar oud zijn. De stemprocedure verschilt per lidstaat. In sommige landen kunnen burgers persoonlijk stemmen op het aangewezen stembureau, terwijl in andere landen ook online of per post kan worden gestemd.

Europese aangelegenheden

De Europarlementsleden spelen een cruciale rol in de Europese besluitvorming. Zij hebben zeggenschap over kwesties zoals het goedkeuren van de EU-begroting, het vaststellen van wetgeving en het toezicht houden op de Europese Commissie. Door te stemmen, kunnen burgers direct invloed uitoefenen op de toekomst van Europa.

Belangrijke data

* **6-9 juni 2024:** Stemdata voor de Europese verkiezingen * **9 juni 2024:** Publicatie van de officiƫle resultaten * **Juli 2024:** Start van de nieuwe zittingsperiode van het Europees Parlement


Comments

More from our Blog